Dintre pictorii care m-au impresionat, în mod deosebit, în ultima perioadă de timp, vreau astăzi să rememorez, pentru onorabilii cititori, profilul următor: Camelia Crăciun / Kam Arts&Happiness – artist plastic. Am aflat noi detalii din viaţa unui pictor de valoare indiscutabilă, care se ridică deasupra punctelor de vedere, peste opinii şi interpretări de tot felul. Este o pictură autentică, adânc întipărită în tezaurul celor mai frumoase amintiri. Cum scrie un amator de pictură: Nu există impresii. Există doar un univers infinit, un univers diversificat, nelimitat, poate unul plastic, poate unul liric, poate mai multe… mulţumiri celor care văd, simt şi fac.
Pentru cei care nu ştiu despre cine scriem aici, o rugăm pe artistă să se prezinte.
De formaţie informatician /economist, având ca studii liceu de informatică şi facultate de cibernetică… după o carieră în managementul financiar, am simţit că am nevoie de altceva, de spaţiu, de timp, de aer, aşa că pe lângă cariera profesională, am urmat cursurile Şcolii de Arte: pictură, sculptură, ceramică, iconografie, ikebana… pentru că toate acestea împreună cu inspiraţia, devotamentul şi multă iubire mă ajută să mă regăsesc pe mine, sinele meu, pacea mea interioară. În pictură am încercat de toate, am lucrat cu tempera, acrilice, ulei, alte medii mixte, chiar şi arta digitală… şi pot spune că pictura abstractă mă defineşte cel mai bine şi-mi oferă cel mai mare grad de libertate
Care sunt pictorii români care vă plac mai mult? Dar dintre cei străini?
Sunt mulţi pictori care au scris istorie în arta românească: Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, Hans Mattis Teutsch şi mulţi alţii, precum şi sculptori de la care avem multe de învăţat ca atitudine, stil, curaj… trebuie să spun că arta lui Constantin Brâncuşi este un punct de reper pentru mine. Dintre pictorii contemporani nu pot să nu vorbesc despre Waldemar Mattis Teutsch şi Gabriel Stan… prin viziunea lor, arta capătă noi sensuri de înţelegere, libertate şi conştiinţă. Am fost sedusă de-a dreptul de Claude Monet, Vincent Van Gogh şi Gustav Klimt, operele lor fiind lecţii autentice în dezvoltarea mea, până când a venit momentul şi am decis că trebuie să exprim ce doresc eu şi să fiu eu însămi. De atunci sunt de-a dreptul într-un zbor continuu, zborul oferindu-mi libertatea pe care mi-am dorit să o am.
Ce rol au avut muzeele, expoziţiile, galeriile de artă în educarea simţului dumneavoastră artistic?
Am avut şansa, pe parcursul studiilor liceale şi superioare din Iaşi şi Bucureşti, să am profesori care ne-au îndrumat către frumos şi de la care am învăţat, fără de acesta nu putem trăi, doar cu învăţăturile clasice, care, adevărat, ne-au format ca profesionişti. Am descoperit apoi albumele de artă, apoi, călător prin galeriile de artă din Bucureşti am găsit frumosul pe care îl căutam, doar că, nefiind o stare permanentă, odată cu părăsirea locaţiei apărea dorinţa de a reveni în acel mediu… Peste ani, cum nimic nu este întâmplător în viaţă, am ajuns să urmez cursurile Şcolii Populare de Arte din Braşov, secţia de arte plastice (pictură, sculptură, iconografie…) şi ceea ce odată părea un vis a devenit realitate, colecţiile mele de pictură au fost expuse la galeria KronArt / Braşov – de data asta având eu şansa să ofer privitorilor bucurii şi sentimente.
Dintre toate tehnicile folosite, cu care vă simţiţi mai confortabil?
Pe parcursul formării mele, am încercat multe tehnici, am trecut de la tempera, la acrilic, la ulei, apoi tehnici mixte – combinaţii de tot felul, în fiecare etapă m-am simţit confortabil cu alegerea făcută în momentul respectiv.
În ce loc pot să întâlnească admiratorii dumneavoastră tablourile pe care le semnaţi?
Lucrările mele sunt expuse pe:
www.kamartshappiness.ro/; www.promo-art.ro/;
www.instagram.com/kam_arts_happiness/;
www.facebook.com/kamartsandhappiness;
www.galeriamea.ro/; www.onlinearts.ro/.
La galeria Kron Art din Brasov, cu ocazia expoziţiilor personale de pictură, şi la galeria personală de acasă.
Aristotel BUNESCU
https://agentiadepresaculturalasisportiva.wordpress.com