În data de 15 februarie, Facultatea de Ştiinţe Economice din Câmpulung Muscel a fost gazda unui eveniment de informare a publicului cu privire la programul de formare antreprenorială şi metodologia de selecţie a grupului ţintă în cadrul proiectului Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambiţioşi, Motivaţi, de Succes. În calitate de Beneficiar al proiectului POCU 82/3/7/ Cod SMIS:104098, Asociaţia „Societatea Naţională Spiru Haret pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură” va implementa, începând cu data de 3 martie 2018, acest proiect, care se va desfăşura în Regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, respectiv, în judeţul Argeş, Dâmboviţa, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman.
Obiectivul general al proiectului constă în susţinerea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu prin furnizarea de programe de formare profesională, în vederea înfiinţării de întreprinderi cu profil non-agricol în mediul urban şi crearea de noi locuri de muncă, cu efecte pozitive pe termen lung asupra mediului antreprenorial din Regiunea Sud-Muntenia.
Proiectul îşi propune selecţia unui număr de 42 de planuri de afaceri, în cadrul unei competiţii la care se vor înscrie absolvenţii cursului de competente antreprenoriale, pentru care se vor acorda subvenţii de până la 40.000 euro, în două tranşe, a doua tranşă fiind condiţionată de înde-plinirea criteriilor de performanţă.
Informarea participanţilor a fost realizată de către managerul de proiect – Marin Cruceru – şi de către asistent manager – Cristina Spătariu.
În deschiderea evenimentului a vorbit decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice – lector univ. dr. Laurentia Avram, care a mulţumit tuturor participanţilor pentru prezenţă, apoi moderatorul evenimentului – Radu Cătălin – a dat cuvântul invitaţilor:
• Paul Petrescu, director al Agenţiei Locale a Ocupării Forţei de Muncă Câmpulung Muscel;
• Dan Zărnescu, director al Băncii Transilvania;
• Violeta Iarca, director economic, Primăria municipiului Câmpulung Muscel;
• dr. Cristian Militaru, reprezentant al Bibliotecii municipale Ion Barbu din Câmpulung Muscel.
În sală au fost prezente cadre didactice, reprezentanţi ai mediului de afaceri muscelean, reprezentanţi mass-media, studenţi şi masteranzi, viitorii formatori şi consultanţi în proiect.
După informarea cu privire la programul de formare antreprenorială a avut loc o sesiune de întrebări din partea publicului, la care managerul de proiect a răspuns punctual. Dezbaterile au continuat în clubul studenţesc, într-o atmosferă destinsă. (Cristina NĂFTĂNĂILĂ)