• în cadrul Etapei a II-a a Proiectului Antreprenori SMART - Tineri Responsabili, Ambiţioşi, Motivaţi, de Succes în perioada martie-mai 2019 au fost semnate 19 Contracte de Subvenţie şi au fost acordate primele tranşe de finanţare.
Asociaţia „Societatea Naţională Spiru Haret pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură”, în calitate de Beneficiar al Proiectului, POCU/82/3/7/, Cod SMIS: 104098, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, a demarat implementarea subactivităţii SA 5.1 Înfiinţare firme, acordare subvenţii şi monitorizarea implementării planurilor de afaceri, începând cu a doua jumătate a lunii martie 2019.
Această subactivitate a debutat la momente diferite pentru fiecare antreprenor, în funcţie de încheierea activităţii de consultanţă/mentorat, însă până la sfârşitul lunii iunie 2019 toţi câştigătorii Competiţiei Planurilor de Afaceri, care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate vor încheia Contractele de Subvenţie şi vor beneficia de primele tranşe de finanţare.
În perioada martie-mai 2019, în Regiunea Sud-Muntenia, au debutat în afaceri, cu activităţi specifice domeniului ales, 19 START UP-uri beneficiare ale ajutorului de minimis:
• BLOCKCHAIN CORPORATION SRL, Ialomiţa, Activităţi de management (gestiune si exploatare) a mijloacelor de calcul
• OVS ACCOUNTING SRL, Dâmboviţa, Activităţi de contabilitate şi audit financiar; consultanţă în domeniul fiscal
• PERSOSHOP SRL, Dâmboviţa, Alte activităţi de tipărire n.c.a.
• MARIS IRIMAR SYSTERS SRL, Dâmboviţa, Comerţ cu amănuntul al covoarelor, carpetelor, tapetelor şi altor acoperitoare de podea, în magazine specializate; Comerţ cu amănuntul al textilelor în magazine specializate
• SC SERVICE GSM & MORE SRL, Dâmboviţa, Repararea echipamentelor de comunicaţii
• SC EXTREME ADVERTISING & PUBLICITY SRL, Prahova, Alte activităţi de tipărire n.c.a
• SIA MEDICA HELP SRL, Prahova, Alte activităţi referitoare la sănătatea umană
• CROA BUSINESS OUTSOURCING SRL, Prahova, Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management
• SC SITHONIA CONSULTING SRL, Prahova, Alte forme de învăţământ n.c.a.
• SC OPTIM PLUS BIOREZONANTA SRL, Teleorman, Alte activităţi referitoare la sănătatea umană
• THE MUBY’S SRL, Argeş, Alte activităţi recreative şi distractive n.c.a.
• DENISSA NEW SALON SRL, Argeş, Coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare
• SBS PC MEDIC SRL, Argeş, Activităţi de management (gestiune si exploatare) a mijloacelor de calcul
• THE FUN PLACE PITESTI SRL, Argeş, Alte activităţi recreative şi distractive n.c.a.
• SC GEO CLEAN MUSCEL SRL, Argeş, Spălarea şi curăţarea (uscată) articolelor textile şi a produselor din blană
• EM DETAILING GARAGE SRL, Argeş, Întreţinerea şi repararea autovehiculelor
• MASTER OF OZON SRL, Argeş, Activităţi specializate de curăţenie
• PC GAMES BALOLAND ENTERTAINMENT SRL, Argeş, Alte activităţi recreative şi distractive n.c.a.
• TERRAGIS PRO SRL, Argeş, Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea.
Prima tranşă de finanţare a fost acordată după semnarea Contractului de Subvenţie şi a fost de maximum 75% din valoarea aprobată a Bugetului Planului de Afaceri, câştigător în Competiţia de Planuri de Afaceri. Ulterior acordării primei tranşe din Subvenţie, Echipa de Experţi Consultanţă Antreprenorială sub îndrumarea Coordonatorului Activitate mentorat, înfiinţare si monitorizare firme, vor urmări modul în care sumele din Subvenţie sunt cheltuite, eligibilitatea cheltuielilor firmei, existenţa fizică a echipamentelor achiziţionate şi existenţa documentelor care atestă realizarea serviciilor achiziţionate. Beneficiarii ajutorului de minimis vor face dovada că respectă principiile economicităţii, eficienţei şi eficacităţii pentru toate achiziţiile de lucrări, bunuri şi/sau servicii. A doua tranşă de Subvenţie se va acorda într-o perioadă de maximum 12 luni de la primirea primei tranşe, după evaluarea criteriilor de performanţă şi atingerea obiectivelor asumate prin Contractul de Subvenţie, respectiv venituri din activitatea finanţată (cu codul CAEN principal din Planul de Afaceri aprobat) reprezentând minimum 30% din valoarea tranşei iniţiale. În etapa de monitorizare a implementării Planurilor de Afaceri, Experţii Consultanţă Antreprenorială vor realiza vizite de monitorizare la sediile firmelor, în cadrul cărora vor întocmi Rapoarte de Monitorizare, vor efectua verificări financiar-contabile şi vor documenta activităţile prin fotografii.
Toate datele firmelor înfiinţate în cadrul Proiectului Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambiţioşi, Motivaţi, de Succes şi anume: denumire firmă, adresa sediu social, adresă punct de lucru, domeniu de activitate, adresă de e-mail, website sunt disponibile pe Portalul Proiectului: http://portal.antreprenorismart.ro/start-up/subactivitatea-sa-5-1/. Aceste date vor fi permanent actualizate cu informaţii despre firmele nou înfiinţate. Alte informaţii importante şi anunţuri despre Proiect pot fi găsite pe website-ul: http://antreprenorismart.ro/.
Firmele înfiinţate prin Proiect şi produsele/serviciile acestora vor fi susţinute şi promovate pe piaţa locală şi naţională în cadrul Evenimentelor de susţinere şi promovare a START-UP-urilor în Regiunea Sud-Muntenia, ce vor fi organizate conform SA 7.2 Campanie de organizare de evenimente de susţinere şi promovare întreprinderi. Mult succes Antreprenorilor SMART în această etapă importantă privind implementarea Planurilor de Afaceri!
(Expert PR Loredana MEGA, Manager Proiect Marin CRUCERU
Telefon: 021.312.23.01; E-mail: antreprenorismart@gmail.com
https://www.facebook.com/antreprenorismart; http://antreprenorismart.ro)