Simona Aniela CONSTANTINESCU – SWEETIE PIE SRL
În cadrul Etapei a II-a a Proiectului Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambiţioşi, Motivaţi, de Succes au fost înfiinţate 33 de START-UP-uri, iar după semnarea Contractelor de Subvenţie majoritatea au primit primele tranşe de finanţare.
Asociaţia „Societatea Naţională Spiru Haret pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură”, în calitate de Beneficiar al Proiectului POCU/82/3/7/, Cod SMIS: 104098, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, anunţă înfiinţarea a 33 de START- UP-uri beneficiare ale ajutorului de minimis, în Regiunea Sud- Muntenia.
Continuăm seria interviurilor din revista Opinia Naţională, prin care dorim să facem cunoscute, atât domeniile de activitate în care activează firmele înfiinţate în cadrul Proiectului, cât şi informaţii despre Antreprenorii SMART.
Simona Aniela Constantinescu, pasionată de panificaţie, patiserie şi în special de cofetărie, şi-a dorit să îşi poată pune ideile în practică. Prin Proiectul Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambiţioşi, Motivaţi, de Succes, a avut posibilitatea de a-şi înfiinţa propria firmă, intrând astfel în antreprenoriat.
A înfiinţat firma SWEETIE PIE SRL – cu domeniul principal de activitate
Cod CAEN 1071 – Fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie.
Doamna Constantinescu ne-a povestit despre experienţa acumulată în ultima perioadă, de când a devenit antreprenor, dar şi despre etapele parcurse în cadrul Proiectului. Prin răspunsurile oferite, doreşte să-i încurajeze pe viitorii antreprenori să acceseze fonduri europene:
Ce este un antreprenor în viziunea dumneavoastră? Ce calităţi consideraţi că trebuie să aibă?
Un antreprenor de succes este o persoană capabilă să îşi asume riscuri şi să ia decizii cu scopul de a-şi maximiza profitul din afacerea pe care o gestionează, dar şi pentru a minimiza eventualele pierderi ce pot apărea în timpul desfăşurării activităţii economice. Mai mult de atât, consider că un adevărat antreprenor trebuie să fie o persoană inovatoare, perseverentă, care să ştie să gestioneze situaţii de criză pentru a putea realiza o afacere profitabilă şi sustenabilă.
În ce context aţi auzit de Proiectul Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambiţioşi, Motivaţi, de Succes şi cum consideraţi că a fost experienţa dumneavoastră în cadrul Proiectului? Vi s-a părut complicat să aplicaţi pentru Competiţia Planurilor de Afaceri desfăşurată în cadrul Proiectului?
Despre Proiectul Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambiţioşi, Motivaţi, de Succes am auzit de la o bună prietenă, care mi-a explicat în mare în ce constă acest Proiect. Entuziasmul şi plăcerea cu care mi l-a descris, dar şi perspectivele pe care mi le conturam, m-au convins să fiu parte a Proiectului. Atunci când eşti determinat, totul pare mult mai uşor, prin urmare, Competiţia Planurilor de Afaceri a fost pentru mine doar o primă încercare în drumul meu spre succes.
Ce v-a inspirat sau cum v-a venit ideea de afaceri care stă la baza înfiinţării firmei dumneavoastră?
Principalul motiv pentru care am început această afacere a fost pasiunea mea pentru lumea dulce a prăjiturilor şi dorinţa de putea realiza o gamă de prăjituri cât mai apropiate de gustul copilăriei, care să fie îndrăgite atât de cei mici, cât şi de adulţi.
Ce înseamnă pentru dumneavoastră succesul în afaceri?
Succesul este un concept bazat pe subiectivitate, iar pentru mine un antreprenor care a întâlnit succesul este cel care a reuşit să treacă peste orice obstacol, învăţând cum să prevină astfel de situaţii pe viitor.
Au existat probleme care v-au întârziat înfiinţarea firmei?
În orice domeniu, când vrei să-ţi deschizi o afacere, există un şir întreg de planuri si proceduri pe care trebuie să le realizezi înainte de punerea pe picioare a businessului, indiferent de mărimea acestuia sau domeniul ales.
Aveţi un model de antreprenor de succes care vă inspiră?
Nu am un model de antreprenor, deoarece consider că fiecare om are propriul drum în viaţă, şansele ca două persoane sau, în cazul de faţă, două entităţi, să întâmpine aceleaşi greutăţi sau oportunităţi sunt destul de reduse. Tocmai din acest motiv încerc să îmi construiesc afacerea după propriile experienţe şi deprinderi.
Ce planuri de viitor aveţi ca antreprenor? Cum vedeţi afacerea dumneavoastră peste doi ani?
După cum am specificat mai devreme, planurile au fost făcute cu mult timp înainte de deschiderea afacerii, iar peste doi ani vă pot spune doar că voi fi cu adevărat un antreprenor de succes. Pentru a valida afirmaţiile mele, vă invit să degustaţi prăjiturile şi să urmăriţi pagina de Facebook/ Instagram pentru a fi la curent cu toate noutăţile. Ne găsiţi pe social media sub numele de „Cofetăria Ceva Bun” http://cofetariacevabun.ro/).
Toate datele firmelor înfiinţate în cadrul Proiectului Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambiţioşi, Motivaţi, de Succes, şi anume: denumire firmă, adresă sediu social, adresă punct de lucru, domeniu de activitate, adresă de e-mail, website, vor fi disponibile pe Portalul Proiectului: http://portal.antreprenorismart.ro/smart-start-up-uri/. Aceste date vor fi permanent actualizate cu informaţii noi despre acestea.
Alte informaţii importante şi anunţuri despre Proiect pot fi găsite pe website-ul: http://antreprenorismart.ro/
Firmele înfiinţate prin Proiect şi produsele/serviciile acestora vor fi susţinute şi promovate pe piaţa locală şi naţională în cadrul Evenimentelor de susţinere şi promovare a START-UP-urilor în Regiunea Sud-Muntenia, ce vor fi organizate conform SA 7.2 Campanie de organizare de evenimente de susţinere şi promovare întreprinderi.
Mult succes Antreprenorilor SMART! (Expert PR, Loredana MEGA
Manager Proiect, Marin CRUCERU)