Cătălin CIUCANU, HDK FOOD SERVICE SRL
În cadrul Etapei a II-a a Proiectului Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambiţioşi, Motivaţi, de Succes au fost înfiinţate 34 de START-UP-uri, beneficiare ale ajutorului de minimis.
Asociaţia „Societatea Naţională Spiru Haret pentru Educaţie, Ştiinţă si Cultură”, în calitate de Beneficiar al Proiectului POCU/82/3/7/, Cod SMIS: 104098, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, a încheiat în luna iulie etapa de înfiinţare firme din cadrul subactivităţii SA 5.1 Înfiinţare firme, acordare subvenţii şi monitorizarea implementării planurilor de afaceri.
Prin intermediul revistei Opinia naţională vom prezenta antreprenorii SMART şi firmele înfiinţate în cadrul Proiectului.
Cătălin CIUCANU este câştigător al Competiţiei Planurilor de Afaceri, din cadrul Proiectului Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambiţioşi, Motivaţi, de Succes, care şi-a urmat visul de a deveni antreprenor, înfiinţând firma HDK FOOD SERVICE SRL – cu domeniul principal de activitate: 5610 Restaurante.
Cătălin Ciucanu ne-a relatat despre experienţa domniei sale în cadrul Proiectului şi despre antreprenoriat:
Ce este un antreprenor în viziunea dumneavoastră? Ce calităţi trebuie să aibă?
Un antreprenor ar trebui să aibă viziune, curaj şi mai ales o idee de afaceri care să facă oamenii fericiţi si mulţumiţi; atât pe clientul final, dar şi pe investitori, furnizori şi, nu în ultimul rând, pe cei mai importanţi membri ai afacerii – angajaţii. Aceştia din urmă ar trebui să devină ambasadorii mărcii şi ai ideii antreprenorului.
În ce context aţi auzit de Proiectul Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambiţioşi, Motivaţi, de Succes şi cum consideraţi că a fost experienţa dumneavoastră în cadrul Proiectului? Vi s-a părut complicat să aplicaţi pentru Competiţia Planurilor de Afaceri desfăşurată în cadrul Proiectului?
Am auzit de acest Proiect de la un fost coleg. Faptul că aveam o idee de afaceri pe care doream să o pun în practică m-a determinat să aplic în cadrul acestui Proiect. Toate etapele au fost uşor de parcurs, pentru că am înţeles că este un Proiect de finanţare prin învăţare, care, pe lângă finanţare, vine cu o valoare adăugată prin consultanţă şi mentorat de calitate.
Ce v-a determinat să deveniţi antreprenor? Ce v-a inspirat pentru ideea de afaceri care stă la baza înfiinţării firmei dumneavoastră?
Ideea mea sau, de fapt, produsul meu, mă face fericit şi am încredere absolută că îi va face fericiţi şi pe clienţii mei, îmbunătăţindu-le considerabil calitatea vieţii.
Ce înseamnă pentru dumneavoastră succesul în afaceri?
Pentru mine, succesul este reprezentat de o companie cu indicatori financiari stabili şi posibilităţi de creştere prin fidelizare a clienţilor şi a menţinerii lor mulţumiţi, prin aplicarea şi respectarea unor standarde constante de exigenţă din partea noastră.
Au existat probleme care v-au întârziat înfiinţarea firmei?
Nu. Au fost doar etape, unele mai grele, altele mai uşoare, legate de acte, normale de altfel într-o economie capitalistă. Mai degrabă propria necunoaştere a fost marea piedică. Norocul meu a fost consultantul din proiect, care a fost un mentor apropiat şi mi-a dat sfaturile necesare, la momentul potrivit, pentru a alege direcţia bună.
Ce planuri aveţi ca antreprenor? Cum vedeţi afacerea dumneavoastră peste doi ani?
Planurile sunt simple şi normale – în prima etapă, stabilizarea conceptului şi ulterior creşterea anuală prin deschiderea mai multor puncte de vânzare. Peste doi ani prevăd susţinerea planurilor şi dezvoltarea afacerii prin investiţii constante anuale din profit, prin contribuţia unor investitori strategici sau din accesarea altor fonduri europene.
***
Toate datele firmelor înfiinţate în cadrul Proiectului Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambiţioşi, Motivaţi, de Succes, şi anume: denumire firmă, adresă sediu social, adresă punct de lucru, domeniu de activitate, adresă de e-mail, website, vor fi disponibile pe Portalul Proiectului: http://portal.antreprenorismart.ro/start-up/subactivitatea-sa-5-1/. Aceste date vor fi permanent actualizate cu informaţii noi despre acestea. Alte informaţii importante şi anunţuri despre Proiect pot fi găsite pe website-ul: http://antreprenorismart.ro/.
Firmele înfiinţate prin Proiect şi produsele/serviciile acestora vor fi susţinute şi promovate pe piaţa locală şi naţională în cadrul Evenimentelor de susţinere şi promovare a START-UP-urilor în Regiunea Sud – Muntenia, ce vor fi organizate conform SA 7.2 Campanie de organizare de evenimente de susţinere şi promovare întreprinderi.
Le dorim succes Antreprenorilor SMART în etapa de implementare a Planurilor de Afaceri! (Expert PR, Loredana MEGA; Manager Proiect, Marin CRUCERU • Telefon: 021.312.23.01 • E-mail: antreprenorismart@gmail.com • https://www.facebook.com/antreprenorismart • http://antreprenorismart.ro)
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020