În viziunea mea, cele patru inițiale ale pseudonimului artistic MINA vin de la cuvintele miracol, inimă, nemuritor și armonie. Miracol – a reușit să facă față cu succes pe trei planuri: familie, activitate profesională în domeniul dreptului și imensa sa pasiune pentru lumea fantastică a culorilor. Inima – simbolul iubirii cu care face totul. Nemurirea este legată de prezența permanentă a lui Dumnezeu ca principală realitate la care MINA se raportează. Armonia – armonia vieții sale, în general, și armonia cromatică a lucrărilor sale, în particular.
Anamaria-Crisanda Lupulescu s-a născut în anul 1971, este căsătorită și are doi copii. A absolvit Universitatea Bucureşti – Facultatea de Drept (Ştiinţe Juridice) și ulterior un masterat de Drept financiar și bancar precum și numeroase cursuri de perfecționare și specializare în domeniul juridic. Și-a desfășurat activitatea ca jurist, șef serviciu și director al compartimentelor juridice și de postprivatizare din cadrul unor instituții guvernamentale. În prezent lucrează în mediul privat ca avocat, mediator și manager de proiect. Activitatea sa artistică a fost remarcată și semnalată în cartea Personalități române și faptele lor, 1950-2010, în revista Dacia Nemuritoare, precum și în diverse cataloage și prezentări.
Vă rog să vă prezentați.
De peste 20 de ani locuiesc în București, dar am copilărit în zona Câmpulung și în Ploiești de unde sunt părinții mei. Desenez și pictez din copilărie, am visat la o carieră în domeniul artelor vizuale încă de pe atunci, dar că îmi iubesc și îmi respect în egală măsură și profesia juridică. Timp de 4 ani am urmat cursuri de pictură și desen cu doamna Delia Călinescu (Zoița), un artist vizual de o eleganță deosebită și un foarte bun și nonconformist pedagog. Din 2014 sunt Consilier pentru dezvoltare personală – Consiliere prin artă și tot de atunci sunt formator autorizat, având posibilitatea să predau mai departe cunoștințele dobândite în pictură și în arta decorativă. Am început să expun în anul 2013 și de atunci am participat la peste 45 de expoziții naționale și internaționale.
Cum a fost anul 2021 legat de arta dumneavoastră?
Anul 2021 mi-a oferit răgazul și energia necesare pentru a mă documenta și mi-a dat prilejul să-mi satisfac curiozitatea și să abordez noi tehnici de exprimare artistică, atât în pictură, cât și în arta decorativă. De asemenea, am avut oportunitatea să particip la şase importante expoziții naționale: Salonul de primăvară – 2021, Lumea florilor și Pensule pe portativ, organizate prin grija AAP București, România interbelică, organizată de Teatrul Godot și de Arhiva de Artă, Artă și Tradiție, organizată de Muzeul Național al Țăranului Român și de Arhiva de Artă, expoziție caritabilă în beneficiul Societății de Cruce Roșie, și Tablouri cu suflet, o altă expoziție caritabilă organizată la Parlamentul României de Arhiva de Artă și de Kinetobebe. Am participat şi la expoziția internațională Interferențe Balcanice de la Muzeul Național al Țăranului Român și am continuat colaborarea începută în 2020 la proiectul Be**pART , la care am participat cu 30 de lucrări (miniaturi) prezentate sub denumirea generică de Fereastra spre libertate/Window to freedom.
Ce visați pentru anul 2022? Cum vreți să se desfășoare lumea artei în general?
Anul 2022 îmi doresc să fie un an al păcii și al concilierii pe toate planurile. Sper să ne regăsim bunătatea și adevăratele valori – iubirea de Dumnezeu, de patrie și de familie. Îmi doresc să pot finaliza măcar o parte dintre lucrările schițate în 2021 și să le pot expune. Am participat deja la expoziția internațională Exposicion Virtual International – Dos mundos, parte dintr-un schimb cultural între România și Ecuador, organizată prin grija Casei de cultură Ecuatoriana Benjamin Carrion Nucleo Cotopaxi în colaborare cu doamna Irinel Daniela Iacob pentru partea română. Una dintre lucrările mele poate fi văzută în cadrul expoziției Treziri, organizată de AAP București la TNB.
Mi-aș dori o promovare mai intensă a artei și a artiștilor români, inclusiv pe plan internațional, prin mediatizarea mai amplă a evenimentelor și a proiectelor din domeniul artelor vizuale și prin încurajarea și facilitarea participării la acestea. Ar fi minunat dacă artiștii români ar forma o comunitate deschisă în cadrul căreia să facă schimb liber de idei și să se sprijine reciproc. Sunt convinsă ca aceasta ar fi în interesul tuturor și, în principal, al artei românești.
Vă mulțumesc mult pentru tot!
Aristotel BUNESCU
https://agentiadepresaculturalasisportiva.wordpress.com/