Dacă nu aţi ajuns la târg, găsiţi cărţile publicate pe site-ul edituri: https://editurafrm.ro/
Miercuri, 4 decembrie. La standul Editurii Fundaţiei „România de Mâine”, a fost lansat volumul „Experimentarea şi monitorizarea structurilor din beton armat, ediţia a II-a” de Paul Popescu, un specialist cu o contribuţie importantă la dezvoltarea domeniului. Evenimentul a adus împreună pasionaţi de inginerie şi profesionişti din domeniu, într-un dialog captivant despre noile perspective şi soluţii practice oferite de această lucrare actualizată.
În ajun de Moş Nicolae, joi, 5 decembrie, în Spaţiul de evenimente 2, autorul Constantin Sledz ne-a făcut bucurat cu volumul „Daruri pentru sărbători”, o adevărată sărbătoare a imaginaţiei, reunind părinţi, profesori şi iubitori de poveşti, care au descoperit farmecul unei lumi pline de personaje şi întâmplări de iarnă. „Mulţumesc cititorilor, dumneavoastră, celor prezenţi, mulţumesc Editurii RFM pentru încrederea acordată, domnului conf.univ.dr. Aurelian A. Bondrea , rectorul Universităţii „Spiru Haret” pentru bunăvoinţa domniei sale. Îi sunt îndatorat domnului Dragoş Ciocăzan, directorul Editurii FRM, colectivului de redacţie şi editori care au contribuit prin pricepere şi răbdare la apariţia cărţii „Daruri pentru sărbători”, cât şi lucrătorilor tipografi, primii care au atins cu mâinile lor paginile ei, înainte ca ea să ajungă la dumneavoastră” – a spus autorul Constantin Sledz.
Joi, 5 decembrie, s-a lansat „Orizonturi filosofico-culturale cu finalitate etică umanistă. Valorizare şi valorificare în perspectiva hermeneutică actuală.” Autor: Constantin Stroe. Autorul ne oferă o lectură provocatoare şi o stare de reflecţie. lansarea a fost un moment deosebit, iar discuţiile şi schimburile de idei au fost de un impact semnificativ.
Vineri, 6 decembrie, de la ora 12,00, a fost prezentat un ghid esenţial pentru studenţi şi profesionişti, oferind informaţii relevante şi bine documentate pentru înţelegerea şi aplicarea principiilor medicinii legale veterinare, volumul „Medicină legală veterinară. Note de curs”, autor dr. Luiza Bădic, cadru didactic la Facultatea de Medicină Veterinară Universitatea Spiru Haret.
Vineri, 6 decembrie, de la ora 18,00, în Spaţiul de evenimente 3, a avut loc lansarea volumului „Era dezvoltării durabile” a renumitului autor de bestseller New York Times, Jeffrey D. Sachs. Suntem o specie dependentă de natură, dar, în drumul nostru spre succes economic abia dacă ne preocupăm de protecţia bazelor fizice ale sistemului natural care ne asigură supravieţuirea. Natură sau bunăstare? Soluţia există şi nu este complicată. O carte care a revoluţionat gândirea economică.
Sâmbătă, 7 decembrie, ora 10,30 la Standul Editurii Fundaţiei România de Mâine a fost prezentată o lucrare esenţială pentru profesioniştii din domeniul contabilităţii, care abordează concepte fundamentale şi actualizate, esenţiale pentru înţelegerea şi aplicarea practicilor contabile moderne. La lansarea volumului „Contabilitate şi expertiză contabilă”, ediţia a IV-a revizuită şi adăugită, autor prof.univ.dr. Luminiţa Ionescu, director al Departamentului de Ştiinţe Economice, Facultatea de Ştiinţe Economice Bucureşti, din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, au participat studenţi de la programul de studii universitare de licenţă Contabilitate şi informatică de gestiune, alături de masteranzii de la programul de studii universitare de masterat Audit financiar contabil, studenţi de la programul de studii universitare de licenţă Drept, care studiază contabilitatea în vederea aplicării probei cu expertiza contabilă în procesele civile şi penale. Domnul Dragoş Ciocăzan, director al Editurii Fundaţiei „România de Mâine”, a adresat cuvinte de felicitare pentru apariţia noului volum, apoi a luat cuvântul autorul, prof.univ.dr. Luminiţa Ionescu. Loredana Dragomir, absolventă a programului de master Audit financiar contabil, a încurajat studenţii să continue studiile la programele de masterat şi să achiziţioneze volumul „Contabilitate şi expertiză contabilă”, pentru studiul individual.
Prof.univ.dr. Luminiţa Ionescu a explicat importanţa expertizei contabile: „Expertiza contabilă a devenit tot mai importantă în ultimele decenii şi ca urmare a numărului crescând de litigii între entităţile economice şi cele publice sau între entităţile economice şi organele de control, pentru neachitarea sau achitarea cu întârziere a impozitelor şi taxelor datorate către bugetul de stat sau bugetele locale. Astfel, expertizele contabile judiciare sunt mijloace de probă utilizate în rezolvarea unor cauze care necesită cunoştinţe de strictă specialitate din partea unor profesionişti, care au calitatea de expert contabil. În esenţă, expertiza contabilă poate fi folosită cu succes de către avocaţi în instanţă pentru clarificarea cazurilor de fraudă, spălare de bani şi deturnare de fonduri. Totodată, concluziile expertizei contabile servesc ca mijloc de probă pentru organul judiciar care a dispus efectuarea expertizei contabile.
Manualul de faţă se află la a patra ediţie, revizuită şi adăugită, conform reglementărilor contabile în vigoare şi modificărilor cu privire la închiderea exerciţiului financiar şi întocmirea situaţiilor financiare anuale.”
Sâmbătă, 7 decembrie, ora 16,30, la Spaţiul de evenimente 2, din colecţia „Probleme economice fundamentale”, a fost prezentat volumul: „Europa – sens unic. Interviuri identitare”, autori: Alexandra Radu şi Dragoş Ciocăzan. Vorbitorii le-au descoperit participanţilor o lucrare profundă despre identităţile europene şi provocările actuale. Cartea oferă răspunsurile unor personalităţi cu privire la Europa, aflată în faţa unor provocări fără precedent. Va face faţă saltului economic, etic şi moral? Întrebări la care trebuie să ne gândim şi care merită răspunsuri ancorate în realitate.
Sâmbătă, 7 decembrie, ora 17,30 – Prof.univ.dr. Mircea Coşea, un nume de referinţă în economia românească, dezvăluie în „Criza economică şi criza gândirii economice”, legătura profundă între criza economică globală şi criza gândirii economice ce o însoţeşte. Obsedaţi de căutarea optimului economic şi al eficienţei valorificării capitalului, economiştii au încetat să se preocupe de moralitatea actului economic şi de bunăstarea umană.
Duminică, 8 decembrie, ora 17,00, a fost lansat volumul „Strălucirea iluziilor. Ecrane care devorează vieţi” de Alessandro Denti – „un bestseller Edizioni Academiche Italiane/ Omniscript”. Ecranele sunt astăzi pretutindeni, strălucirea lor ne orbeşte, obligându-ne să regândim întreaga experienţă a vederii şi a cunoaşterii. Este acesta un pericol? Suntem gata să îmbrăţişăm comoditatea şi să devenim roboţi cu chip uman? O lucrare captivantă ce explorează impactul lumii digitale asupra vieţilor noastre şi cum ecranele ne formează percepţiile, relaţiile şi realitatea.