Până în data de 17.11.2019, CEEOL şi Enformation oferă cadrelor didactice şi studenţilor de la Universitatea Spiru Haret acces gratuit la colecţiile de reviste indexate pe platformă. Accesul este disponibil din interiorul sediilor universi-tăţii şi de acasă, pe baza conturilor de acces mobil.
Central and Eastern European Online Library (CEEOL) este o bază de date recunoscută internaţional, cu documente indexate integral din domeniul ştiinţelor umaniste şi sociale ce provin din Europa Centrală şi de Est. Colecţiile includ surse în limba maternă din şi despre ştiinţele umaniste şi ştiinţele sociale din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est sub formă de articole de reviste academice, cărţi electronice şi literatură gri.
În lista domeniilor acoperite CEEOL regăsiţi: antropologie, cultură şi societate, economie, studii de gen, istorie, studii iudaice, arte plastice, literatură, lingvistică, ştiinţe politice şi ştiinţe sociale, filosofie, religie, drept.Actualizată zilnic, CEEOL, creşte cu aproximativ 4.000 de articole de reviste noi în fiecare lună. Un număr semnificativ de jurnale incluse sunt indexate cu o colecţie completă de arhivă. Dezvoltarea colecţiei de cărţi electronice CEEOL a început în 2016, oferind în prezent un număr din ce în ce mai mare. Proiectul colecţiei de Literatură Gri CEEOL oferă cercetătorilor acces la peste 3.000 de articole încadrate în acest segment.
Studenţii şi cadrele didactice ale Universităţii Spiru Haret au acces la baza de date ştiinţifice prin intermediul proiectului Acces Naţional Electronic la Literatura Ştiinţifică pentru Susţinerea Sistemului de Cercetare şi Educaţie din România ANELIS PLUS 2020, (www.anelisplus.ro) proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, iniţiat de Asociaţia Anelis Plus.
Proiectul, în care Universitatea Spiru Haret are rolul de partener, asigură accesul cercetătorilor şi studenţilor Universităţii Spiru Haret la bazele de date ştiinţifice internaţionale, Clarivate Analitics Web of Science, EBSCO Academic Search Complete, PROQUEST, CABI VetMed şi SCOPUS. Astfel, acestea s-au alăturat bazei de date ştiinţifice JSTOR, la care cercetătorii şi studenţii haretişti au acces începând cu anul 2011.
Universitatea Spiru Haret se preocupă în mod constant de asigurarea condiţiilor necesare activităţii de cercetare, în conformitate cu Strategia de Resurse Umane pentru Cercetători a Universităţii Spiru Haret, strategie ce încorporează principiile Cartei Europene a Cercetătorilor şi a Codului de Conduită pentru Recrutarea Cercetătorilor, la care a aderat, prin intermediul Institutului Central de Cercetare Ştiinţifică, din luna decembrie 2011.