Admiterea la Universitatea Spiru Haret pentru studiile de Licenţă şi Masterat
se organizează cu respectarea restricţiilor instituite de autorităţile compentente, online, în perioada 1 iulie–30 septembrie 2020, pe baza metodologiilor de admitere elaborate de către fiecare facultate în parte
Modificări în procedura de admitere pentru programele de Licenţă – Educaţie Fizică şi Sport, Psihologie şi Poliţie Locală
• Pentru candidaţii care se înscriu la programele de Licenţă ale Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, noutatea este că vor trebui să depună la dosar o adeverinţă medicală Apt pentru efort fizic, eliberată de Policlinica pentru sportivi.
• La Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, concursul de admitere are în vedere testarea cunoştinţelor şi a capacităţilor cognitive ale candidatului, dar în condiţiile prevăzute de restricţiile privind adunările publice, se înlocuieşte cu eseul motivaţional. Evaluatorii completează Grila de evaluare a cunoştinţelor şi a capacităţilor cognitive ale candidatului prin consemnarea rezultatelor referitoare la abilităţile de comunicare şi expunere în scris a argumentelor şi ideilor privind profilul profesional din domeniul pentru care candidatul a optat, prezentate în eseul motivaţional.
• La Programul de Licenţă – Poliţie Locală al Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Administrative, proba practică sportivă este înlocuită cu depunerea unei adeverinţe Apt pentru efort fizic, eliberată de medicul de familie.
Interviul online la admiterea la Masterat
Pentru programele de studiu de Masterat, înscrierea candidaţilor se realizează tot online prin intermediul adreselor de e-mail ale secretariatelor facultăţilor, postate pe paginile proprii de pe site-ul universităţii.
Primul pas la admiterea la studiile universitare de Masterat constă în analiza de către Comisia de admitere a documentelor existente în dosarul de înscriere prezentat de candidat, vizând îndeplinirea condiţiilor de legalitate. Cel de-al doilea pas constă în testarea online a cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale candidatului sau realizarea unui interviu prin aplicaţia de video-conferinţă Google Meet, în baza unei planificări riguroase exacte (motivaţia opţiunii pentru programul respectiv de studii de Masterat, activitatea profesională, ştiinţifică şi publicistică desfăşurată, informarea bibliografică vizând specializarea masteratului şi actualitatea acesteia; abilităţile candidatului pentru cercetare ştiinţifică, abilităţile de comunicare, gândire sintetică, cunoştinţe fundamentale în domeniul de studii etc.). De precizat că facultăţile îşi stabilesc în metodologiile proprii, în funcţie de specificul programului de studii şi alte modalităţi de testare online, în baza unor tematici şi bibliografii comunicate anterior candidaţilor. Rezultatele admiterii la studiile universitare de Masterat se comunică, prin afişarea pe paginile web ale facultăţilor de pe site-ul universităţii, în cel mult 24 de ore de la încheierea acesteia.
Teme de creaţie Informatică online, prin platforma Blackboard
O particularitate a procesului de admitere există la programul de Masterat Tehnologii moderne în ingineria sistemelor informatice de la Facultatea de Inginerie şi Informatică, unde candidaţii licenţiaţi în alte domenii decât cele conexe domeniului Informatică vor susţine o probă de verificare a cunoştinţelor de informatică din cadrul disciplinelor: Proiectare şi programare orientată pe obiecte şi Baze de date. Evaluarea se realizează online, prin intermediul platformei Blackboard, pe baza realizării a două teme de creaţie, câte una pentru fiecare dintre disciplinele menţionate. Temele trebuie finalizate până la 31 iulie 2020 (prima sesiune), respectiv, 25 septembrie 2020 (a doua sesiune). Timpul de lucru necesar finalizării fiecărei teme este de 180 de minute şi curge din momentul accesării subiectului. Rezultatul fiecărei probe se apreciază cu Admis/Respins. Pentru a deveni eligibil, candidatul trebuie să obţină calificativ Admis la cel puţin o disciplină.