
În fiecare dimineaţă, înaintea apariţiei zorilor, deschid prima dată un singur ochi să văd ce mai este nou şi frumos în spaţiul infinit al internetului… Personal, sunt în căutarea pictorilor care au calităţi evidente, a poeţilor care fac versuri reuşite – personal le prefer pe cele cu rimă – dar şi a altor personalităţi care se evidenţiază în domeniul lor de activitate. Astăzi vreau să vă aduc în centul atenţiei o adevărată revelaţie a anului cultural 2025. Vă rugăm să vă prezentaţi
– Numele meu este Gabriela Vasilache, locuiesc în Buhuşi, jud. Bacău, şi m-aş descrie ca fiind o persoană mereu în căutarea frumosului, a artei şi a culorilor, o persoană meticuloasă, dar care a trebuit să-mi exersez în viaţa asta răbdarea – foarte mult – şi căutând un sens, la fel ca toţi oamenii la un moment dat, să mă descopăr pe mine. Şi aşa am descoperit cum ca aş putea picta…
– Cum a început drumul în pictură?
– În urmă cu vreo 10 ani, la îndrumarea unui amic, pictor, mi-am cumpărat primele pensoane şi un set de culori acrilice şi am plecat pe drumul asta, neştiind atunci ce călătorie plăcută şi ce lume fascinantă e pictura. Şi am continuat, atât cât mi-a permis timpul, în afara serviciului, fiind un hobby şi mai degrabă o formă de relaxare în aceste vremuri tumultoase pe care le trăim, cu toţii, zi de zi. Am participat doar la câteva worshop-uri organizate de pictorul Marian Moncea, nu am nici un fel de alt curs în acest sens, ci pur şi simplu mi-am creat propria lume fantastică a frumosului şi a culorilor, o lume doar a mea, propriul colţ de rai. Am adăugat, cu timpul, lemnul ca baza a picturii, realizând apoi picturi pe rondele de lemn, fiind fascinată cum, prin această tehnică simplă, bucăţi de lemn sunt aduse la viaţă cu ajutorul culorilor, fiecare bucată de lemn având povestea ei. Această abordare în stil minimalist, comună, elegantă, versatilă şi foarte căutată m-a provocat să realizez diverse peisaje în miniatură, mărţişoare hand made sau ornamente de Crăciun sau suveniruri, pentru diverse ocazii, fiind o provocare în a lucra pe lemn în ce priveşte realizarea de detalii fine şi accente.
– Felicitări pentru tot. Ce vă propuneţi pentru acest an?
– Pentru 2025 şi pentru viitor, îmi doresc să am timp mai mult pentru această pasiune şi să aduc cât mai multe „poveşti” în casele celor care îmi caută lucrările şi îşi doresc un colţişor de rai, o lume fantastică şi frumoasă transpusă pe pânză sau pe lemn, ca bucurie a ochiului şi a sufletului, ca mesaj de legătură, fără cuvinte, între oameni.
– Vă doresc să vă îndepliniţi toate aceste proiecte. După atâtea cuvinte să vedem şi nişte lucrări făcute de dumneavoastră.
Îi urăm artistei sănătate din plin, inspiraţie, energie, entuziasm şi să realizeze noi lucruri care să confirme, pe deplin, că se află pe drumul bun care duce spre …notorietate! Pe curând, numai bine pentru toţi!
CONCLUZIA? Minunat! Privesc lucrările şi nu mă mai satur de ele. După ce termin acest articol de scris, revin pe îndelete asupra fiecărui tablou, ori obiect realizat de invitata noastră specială de astăzi…
Aristotel BUNESCU
https://agentiadepresaculturalasisportiva.wordpress.com