Haretism, la început de an universitar, din perspectivă economică
Între profesori şi studenţi trebuie să existe sinceritate. Aceasta se întâmplă mereu atunci când un cadru didactic de la Universitate „Spiru Haret” se adresează studenţilor şi masteranzilor săi.
Ştim că marea majoritate a studenţilor şi masteranzilor urmăresc prin intermediul studiilor o situaţie materială bună. Este legitim acest lucru. Cele mai sănătoase forme de promovare pe scara socială sunt educaţia şi antreprenoriatul. În aceste condiţii, urarea de început de an dorită de studenţi şi masteranzi este MULŢI BANI ÎN CARIERĂ!
Prin instrumentele puse la dispoziţie de Universitatea „Spiru Haret”, studenţii şi masteranzii săi au şanse clare de a obţine posturi având câştiguri bune. Tehnologia informatică având ca nucleu sistemul Black Board, alături de dotarea cu hard de ultimă generaţie pe baza proiectului „USH Digital”, aduce în educaţia lor universitară practicile economiei cunoaşterii şi ale mediului digital de la companiile cele mai avansate. Lucrând din facultate în mediul digital, vor avea evident şanse mai mari pentru ocuparea locurilor de muncă oferite de companiile de top. Pentru studenţii haretişti sigur nu va mai fi nevoie de acomodare şi stagiu pentru utilizarea tehnologiilor digitale ale acestor companii.
Prin „USH ProBusiness” are loc incorporarea reală şi efectivă a conceptului de educaţie antreprenorială. Acest concept devine astfel un instrument practic în pregătirea haretiştilor pentru societatea viitorului, când vor trebui să găsească singuri soluţii concrete de business. Iar pregătirea axată pe business este aducătoare certă de valoare adăugată şi de bani.
Universitatea „Spiru Haret” se află printre cele mai performante instituţii de învăţământ superior în competiţia pentru proiecte europene. Pe lângă avantajele create direct studenţilor de către aceste proiecte, apare oportunitatea ca ei să înveţe de la cei mai buni specialişti în acest domeniu cum să scrie şi cum să implementeze un proiect de succes. Iată încă un segment de venituri bune pentru haretişti după absolvire!
Parteneriatele internaţionale şi cele naţionale ale Universităţii „Spiru Haret” oferă atât o deschidere specifică epocii globalizării pe care o trăim, cu posibilităţi de mobilităţi profesionale, dar şi o arie extinsă pentru a efectua practica la standarde înalte.
Există însă mulţi studenţi şi masteranzi pentru care, pe lângă banii pe care îi vor câştiga după absolvire, contează prestigiul instituţiei în care învaţă. Reamintesc faptul că putem fi mândri pentru apartenenţa la o organizaţie cum este Universitatea „Spiru Haret”, având entităţi proprii care-i asigură suport specializat. Înfiinţată în ianuarie 1991 de un grup de elită al mediului universitar din România acelor ani, organizaţia noastră a beneficiat în decursul timpului de cele mai valoroase personalităţi ale ştiinţei şi cercetării româneşti. Flacăra speranţei unei universităţi moderne accesibilă unor categorii largi de tineri a fost aprinsă de regretatul Aurelian Gh. Bondrea, un om care a iubit şi ajutat cât a putut de mult şcoala românească. A avut alături de el personalităţi ştiinţifice de prim rang, dar şi un finanţist prudent şi chibzuit, de talia regretatului Augustin Gârbea.
În domeniul economic ne mândrim cu personalităţi care au contribuit la formarea în cadrul Universităţii „Spiru Haret” a multor generaţii de specialişti. Dintre cei care ne-au părăsit îi menţionez pe academicianul Gheorghe Zaman, Preşedintele Asociaţiei Generale a Economiştilor, Consilier prezidenţial pe probleme economice şi Director de institut de cercetare economică, pe Mircea Boulescu, părintele controlului financiar şi vice-preşedinte al Curţii de Conturi mai multe mandate, pe Ilie Văduva, ministru şi Rector al ASE Bucureşti, pe Constantin Mecu, conducător de doctorat în învăţământul superior românesc, pe Gheorghe Răboacă, director de institut de cercetare şi cel mai apreciat specialist al pieţei muncii. Dintre personalităţile care sunt încă în viaţă merită să-i amintim pe Mircea Coşea, cel mai ascultat şi iubit economist de astăzi, care încă scrie la editura universităţii, Gheorghe Pistol, conducător de doctorat, Coralia Angelescu, conducător de doctorat şi şef de catedră la ASE, Gherasim Zenovic, Cicilia Ionescu, Doina Fusaru, fiecare dintre ei specialişti de primă clasă în domenii particulare ale economiei. Au mai avut contribuţii semnificative Gheorghe Manolescu, director de institut de cercetare şi Secretar de Stat în Guvernul României, Ion Corbu, un exemplu de cercetător de tip multidisciplinar, Petre Popeangă, vice-preşedinte al Curţii de Conturi şi conducător de doctorat, Ioan Gâf-Deac, ambasador şi Secretar de Stat în Guvernul României. Toţi au fost adepţii educaţiei pentru viitor. Mereu a prevalat interesul pentru calitatea educaţiei.
Lista personalităţilor care au activat la profilul economic al Universităţii „Spiru Haret” este mult mai lungă. În numere viitoare ale publicaţiei „Opinia Naţională” vom menţiona personalităţile neincluse acum în prezentare sau vom readuce în atenţie contribuţiile remarcabile ale personalităţilor deja menţionate.
Suportul logistic al unei edituri de prestigiu, Editura Fundaţiei „România de Mâine”, ţine atât de componenta pragmatică, cât şi de prestigiul organizaţiei. Editură proprie înseamnă că există suportul tehnic pentru acele materiale didactice necesar a fi tipărite. Lista personalităţilor de prim rang din numeroase domenii ale cunoaşterii având calitatea de autor sau recenzor al editurii noastre ne conferă mândria unei organizaţii universitare care se respectă.
Într-un cuvânt, putem spune că la Universitatea „Spiru Haret” tradiţia a pus bazele unui viitor în pas cu vremurile pe care le trăim.
Succes în noul an universitar!!! (Conf.univ.dr. Aurelian Virgil BĂLUŢĂ)
• Braşov
Cu bucurie şi entuziasm, Facultatea de Psihologie si Ştiinţele Educaţiei Braşov şi Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice Braşov de la Universitatea „Spiru Haret” au dat startul noului an universitar. Studenţii au fost întâmpinaţi cu multe cuvinte încurajatoare despre importanţa contribuţiei lor în domeniul educaţional, psihologic, juridic şi economic.
Profesorii şi invitaţii speciali au subliniat necesitatea unei educaţii bazate pe inovaţie şi cercetare, punând accentul pe implicarea activă a studenţilor în comunitate şi în dezvoltarea personală continuă.
Această festivitate de deschidere a anului universitar marchează începutul unei noi etape în viaţa academică a studenţilor, oferindu-le perspective promiţătoare şi oportunităţi valoroase pentru dezvoltarea personală şi profesională.
Dragi studenţi,
Astăzi marcăm începutul unui nou an universitar la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele educaţiei Braşov.
Este un moment special, plin de emoţie, speranţă şi entuziasm, atât pentru cei care păşesc pentru prima dată în acest spaţiu academic, cât şi pentru cei care revin pentru a continua călătoria cunoaşterii.
Psihologia este o ştiinţă a sufletului, o călătorie în profunzimea minţii umane, o aventură ce ne provoacă să înţelegem gândurile, emoţiile, comportamentele şi relaţiile interumane.
Universitatea este mai mult decât un loc unde acumulăm cunoştinţe, este un spaţiu al descoperirii de sine, al formării profesionale, dar şi al dezvoltării personale.
Fiecare dintre voi aduce cu sine o poveste unică, o perspectivă distinctă care cu siguranţă va îmbogăţi experienţa colectivă. Aici, veţi găsi oportunitatea de a vă explora potenţialul şi de a deveni profesionişti în domeniul psihologiei.
Vă îndemn să abordaţi acest parcurs cu deschidere, curiozitate şi perseverenţă. Nu vă temeţi de provocări, ele sunt cele care vă vor ajuta să creşteţi şi să vă dezvoltaţi.
În căutarea adevărului şi înţelegerea complexităţii umane, veţi descoperi că fiecare pas înainte vă aduce mai aproape de înţelegerea, atât a celorlalţi, cât şi a propriei persoane.
Închei prin a vă ura tuturor un an universitar plin de realizări, de momente frumoase şi de învăţare autentică. Acest an să fie unul al descoperirii, al cunoaşterii şi al bucuriei de a fi parte din comunitatea haretistă.
Să ne lăsăm inspiraţi de frumuseţea psihologiei şi să fim deschişi la tot ce are ea mai bun de oferit! (Lector univ. dr. Alexandra GOLOGAN, decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei Braşov)
• Câmpulung
La Festivitatea de deschidere a anului universitar 2024-2025 de la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Ştiinţe Economice Câmpulung, am fost încântaţi fiindcă am avut ocazia să împărtăşim împreună momente pline de emoţie, entuziasm şi speranţă. După intonarea Imnului Gaudeamus Igitur, doamna decan, conf.univ.dr. Laurenţia Avram, a dat citire cuvântului rectorului Universităţii „Spiru Haret”, conf.univ.dr. Aurelian A. Bondrea, care spune:
„Astăzi suntem cea mai mare instituţie de învăţământ superior privat din România şi este momentul ideal să privim către viitor. De peste trei decenii, suntem lideri în inovaţie în ceea ce priveşte învăţământul superior naţional. Am introdus primele cursuri online din România şi suntem prima universitate care a adoptat platforma de e-learning Blackboard. Proiectul USH Digital a creat însemnate oportunităţi de dezvoltare în noile domenii de vârf ale tehnologiei informaţionale. Suntem pe deplin pregătiţi pentru provocările următorilor ani.
Absolvenţii şi studenţii noştri se bucură de garanţia calităţii în educaţie. Mai mult de 75% dintre cei peste 340 000 de români care au absolvit cursurile Universităţii „Spiru Haret” sunt încadraţi profesional şi sunt apreciaţi la nivel înalt, în domeniul de studiu pe care l-au urmat.”
În continuare, a fost prezentat colectivul ce cadre didactice şi personalul administrativ din cadrul secretariatului, fiecare adresând câteva cuvinte de bun venit studenţilor şi masteranzilor.
Ne-am bucurăm să vă vedem în sala de curs, iar călătoria voastră spre succes începe acum, alături de noi!
Dragi studenţi, masteranzi, cadre didactice şi personal administrativ, vă mulţumim pentru prezenţa şi implicarea voastră!
Vă dorim tuturor un an academic plin de reuşite! (Conf.univ.dr. Cristina NĂFTĂNĂILĂ)
• Constanţa
Dragi studenţi, stimaţi colegi,
Vă mulţumesc pentru prezenţa dumneavoastră astăzi, într-un moment deosebit – începutul unui nou an universitar. Chiar dacă condiţiile meteo ne sunt potrivnice, mă bucur că aţi reuşit să ajungeţi într-un număr suficient de mare.
Este o zi plină de emoţie şi speranţă, atât pentru cei care îşi încep astăzi drumul academic, cât şi pentru cei care continuă această călătorie, fiecare cu noi obiective şi provocări.
Cu această ocazie vreau să urez Bun venit! studenţilor din anul I de la cele două programe de licenţă ale Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice Constanţa – Management şi Drept, dar şi masteranzilor din anul I de la programele Management Organizaţional şi Antreprenoriat şi Ştiinţe Penale.
Este începutul unei perioade de dezvoltare, de descoperire a unor pasiuni noi, dar şi de consolidare a unor abilităţi care vă vor defini parcursul profesional şi personal. Vreau să vă asigur pe toţi de sprijinul pe care îl veţi primi din partea cadrelor didactice pentru a vă ghida, a vă sprijini şi a vă oferi un cadru în care să vă puteţi exprima liber ideile şi să deveniţi cetăţeni activi ai societăţii.
Universitatea Spiru Haret, cea mai mare instituţie de învăţământ superior privat din România, este nu doar un spaţiu de acumulare a cunoştinţelor, ci şi un loc unde valorile umane, responsabilitatea şi gândirea critică sunt cultivate.
Dragi profesori, misiunea noastră este una nobilă. Să modelăm minţi şi caractere, să inspirăm curiozitatea şi să cultivăm pasiunea pentru învăţare.
În încheiere, vă doresc tuturor un an universitar plin de realizări, cu rezultate de care să fiţi mândri! Să nu uitaţi că educaţia este cheia unui viitor mai bun. (Conf.univ.dr. Octav NEGURIŢĂ, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice Constanţa)
• Craiova
Distinşi invitaţi, stimaţi colegi-cadre didactice, dragi studenţi,
Bun venit la festivitatea prin care deschidem anului universitar 2024-2025!
Este un eveniment important din vieţile noastre, deopotrivă cadre didactice, studenţi şi părinţi, căci anii noştri se numără adăugând în fiecare toamnă câte un debut de an universitar.
Suntem patronaţi spiritual de Savantul Spiru Haret, membru al Academiei Române, matametician, astronom şi pedagog, reformator al sistemului de învăţământ românesc din funcţia de ministru al Educaţiei, pe care a deţinut-o de trei ori.
Numele său apare pe frontispiciul celei mai mari universităţi private din ţară, Universitatea Spiru Haret, ca formă de recunoştinţă, prilej cu care ne aflăm aici, în această zi festivă. Savantul spunea: „Contăm să apropiem şcoala de popor, să o facem să fie iubită şi respectată, să fie centrul de unde să pornească curentele cele bune şi sănătoase pentru înălţarea şi întărirea neamului.”
Numărul mare de studenţi din acest an, pentru care ne deschidem porţile, ne determină să nădăjduim că împlinim dezideratul marelui pedagog, Spiru Haret, că ne apropiem an de an de împlinirea idealului educaţional al şcolii universitare româneşti, aşa cum este enunţat în Legea învăţământului superior, care constă în dezvoltarea liberă, integrală şi armonioasă a individualităţii umane, în formarea personalităţii autonome şi în asumarea unui sistem de valori care sunt necesare pentru împlinirea şi dezvoltarea personală.
Indiferent de facultatea pe care au ales să o urmeze în cadrul Universităţii Spiru Haret, insuflăm aceste valori studenţilor noştri, prin cadre didactice de înaltă ţinută morală şi profesională, cărora le mulţumesc pe această cale şi le doresc sănătate şi putere de muncă.
Dragi studenţi, vă doresc sănătate şi împliniri în noul an universitar. Dumneavoastră faceţi ca numele şi renumele Universităţii Spiru Haret să meargă mai departe din generaţie în generaţie şi vă mulţumim! E rândul dumneavoastră acum să vă împlinţi sau să vă continuaţi traseul profesional la Universitatea Spiru Haret, precum al atâtor generaţii de absolvenţi deja inseraţi cu succes pe piaţa muncii.
Fie ca acest nou an universitar să îl parcurgem cu bine şi să fim uniţi în demersurile noastre academice! (Conf. univ. dr. Cristian FIRICĂ, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Economice şi Administrative Craiova)