Scriu aceste rânduri în zorii Zilei Internaţionale a Muzicii. Vă invit să facem un salt elegant în lumea armoniilor cromatice. Adică acolo unde cântă culorile, iar rezultatul este impresionant, după cum veţi vedea puţin mai târziu. Ghid foarte competent în această călătorie o să ne fie astăzi un creator de mare valoare. Numele său este Mihaela Călina MICLEA.
– Vă rugăm să ne spuneţi cum apreciaţi 2023 şi prima jumătate a lui 2024 pentru arta dumneavoastră?
– A fost o perioada zbuciumată, în general, foarte aglomerată şi plină de schimbări mari în viaţă, aşa că am ajuns mai puţin la şevalet, faţă de alţi ani (nu sunt mulţi ani de când pictez, doar 5, şi nu am studii în pictură, aşa că fiecare nou tablou este o provocare, mai mult agonie decât extaz…dar ce extaz atunci când reuşesc să prind magia şi să o dau mai departe!). Totuşi, am reuşit să îmi găsesc bucuria în multe seri şi nopţi în care mi-am aşezat pe pânze câteva proiecte/ vise şi să mă mobilizez să particip la două expoziţii: la Facultatea de Arhitectură Bucureşti şi la Galeriile Academiei Române.
– Este un succes pe care îl meritaţi din plin! Cum visaţi să fie următorii ani?
– Îmi doresc mai multă linişte, echilibru şi bucurie, pentru că numai din izvorul lor pot pune mai departe pe pânză ceea ce îmi doresc să transmit şi altora. Şi îmi doresc să nu îmi pierd entuziasmul, curajul şi mai ales veşnica nemulţumire, pentru că doar cu ajutorul lor pot creşte mai mult şi mai frumos.
– Vă urăm să se îndeplinească toate dorinţele dumneavoastră! Cum doriţi să se desfăşoare lumea artei, lumea în general?
– Tot cu mai multă linişte şi echilibru şi în plus cu mai mult drag de frumos, de a dărui oricât de puţin… contează pentru cei de lângă tine. Copiii ar trebui să fie educaţi mai mult în acest sens: să observe mai mult natura, oamenii, zâmbetele, frumosul de la fiecare pas şi să fie încurajaţi, fiecare după talentul lui, să îşi exprime, să îşi aştearnă sentimentele pe hârtie, pe portativ, pe pânză sau doar în mai multe zâmbete şi îmbrăţişări.
– Mulţumesc frumos pentru tot!
Concluzia? Cu adevărat impresionant! Am cunoscut un om de o mare sensibilitate. Un artist în toată puterea cuvântului. După ce admirăm îndelung tablourile care le semnează, ne punem, în mod legitim, următoarea întrebare. Păi dacă la numai 5 ani de la debutul în pictură realizează asemenea lucrări copleşitoare, cum vor arăta tablourile sale peste 10 , 20 de ani? Urăm invitatei noastre speciale de astăzi multă linişte, echilibru şi bucurie. Şi nu uitaţi de …zâmbete şi îmbrăţişări.
Aristotel BUNESCU
https://agentiadepresaculturalasisportiva.wordpress.com