Expoziţia celor mai talentaţi 50 de tineri artişti români dintr-o selecţie naţională,
la ARCUB-Hanul Gabroveni, între 14 septembrie şi 6 octombrie
Pe 14 septembrie, la ARCUB – Hanul Gabroveni, s-a deschis expoziţia „Catalizator de Începuturi”. Aceasta descoperă, premiază şi aduce în faţa publicului cei mai talentaţi 50 de artişti dintr-o selecţie naţională. Publicul este invitat să voteze lucrarea preferată pe www.credinromania.ro/arta.
Sub egida Asociaţiei „Cred în România” şi cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, proiectul reprezintă o rampă de lansare pentru tinerii artişti, oferindu-le şansa de a-şi evidenţia creaţiile într-o expoziţie de prestigiu. După votul juriului şi al publicului, cei mai talentaţi artişti vor câştiga burse consistente, cu o valoare totală de 12.000 EUR. Juriul este format din experţi recunoscuţi în domeniu: Roxana Dragu, Petru Lucaci, Maria Paşc, Suzana Vasilescu şi Mihai Zgondoiu.
Cei 50 de artişti, sub 35 de ani, sunt studenţi sau absolvenţi ai unor facultăţi de artă sau arhitectură. Au fost selectaţi în urma unui concurs naţional, cu peste 300 de aplicanţi. Lucrările din sfera artelor vizuale includ fotografii, picturi, sculpturi, instalaţii, video, grafică, desen şi formate digitale. Pe parcursul expoziţiei, între 14 septembrie şi 6 octombrie, se vor organiza diferite evenimente şi conferinţe culturale.
Mihaela Păun, directoarea ARCUB: „Una dintre misiunile noastre este să sprijinim în primul rând artiştii emergenţi. De anul acesta, odată cu proiectul „Catalizator de Începuturi”, vom gândi să avem un spaţiu dedicat în permanenţă tinerilor artişti. Este o şansă şi o ocazie extraordinară pentru tinerii artişti să poată fi văzuţi de un public din ce în ce mai numeros.”
Carmina Pohonţu, coordonator comunicare „Cred în România”: „Începuturile nu sunt uşoare, în special în artă. Fără susţinerea şi expunerea necesară, unii artişti foarte talentaţi sunt nevoiţi să îşi schimbe drumul după absolvire. „Catalizator de Începuturi”este e expoziţie valoroasă şi inovatoare pe scena culturală. Mai mult decât atât, este un proiect de suflet, care descoperă şi promovează tinere talente. Acestea sunt cele care vor aduce un suflu nou în arta românească.”
Despre „Cred în România”
Asociaţia „Cred în România” este o mişcare non-profit, non-politică, civică şi culturală, care îşi propune să transmită un mesaj echilibrat de optimism şi de încredere în cei din jur. Susţine proiectele tinerilor ambiţioşi, promovează ideile care schimbă comunităţi, evidenţiază veştile pozitive şi prezintă poveştile românilor demni. Astfel, contribuie la întărirea sentimentelor de respect şi de apartenenţă la comunitate, precum şi de încredere în sine a fiecărui român.
Pagină: www.credinromania.ro
Facebook: https://www.facebook.com/credinromania
Instagram: https://www.instagram.com/credinromania/
TikTok: https://www.tiktok.com/@credinromania.ro
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cred-in-romania