» Facultatea de Ştiinţe Economice Câmpulung
Succesul academic al unui student pe parcursul unui program de studii universitare este determinat şi de nivelul de pregătire individuală, calculatorul devenind un instrument indispensabil, cu ajutorul căruia poate avea acces la surse de informare extrem de variate, aşa cum sunt bibliotecile virtuale sau site-urile web ale unor instituţii din domeniul economic, într-un timp redus şi costuri minime.
Facultatea de Ştiinţe Economice Câmpulung, Universitatea Spiru Haret, vine în sprijinul studenţilor în anul universitar 2023-2024. Facultatea de Ştiinţe Economice Câmpulung te scapă de grija achiziţionării unui computer în perioada studenţiei! Ai la tine acasă un sistem Pachet Calculator cu Monitor!
Pentru a intra în posesia calculatorului aşteptăm studenţii interesaţi la secretariatul facultăţii din strada Traian nr. 223, etajul 1, pentru a completa o cerere.
» Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice Constanţa
Cursurile universitare de Management şi cele de Management Organizaţional & Antreprenoriat din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice Constanţa sunt gândite astfel încât să fie centrate pe dezvoltarea competenţelor antreprenoriale, fiind elaborate şi derulate în acord cu „The European Entrepreneurship Competence Framework” (EntreComp) •„EntreComp: Cadrul de competenţă antreprenorială” este un proiect ce stabileşte o punte de legătură între lumea educaţiei şi a muncii. • „EntreComp” îmbunătăţeşte înţelegerea a ceea ce înseamnă să fii antreprenorial în toate aspectele vieţii, stabileşte importanţa antreprenoriatului şi iniţiativei şi ajută la dezvoltarea competenţelor antreprenoriale pentru a face faţă provocărilor economice, sociale şi culturale.
Un manager de succes trebuie să posede anumite calităţi, care să îi permită să desfăşoare activităţi de conducere.
Cinci motive să urmezi cursurile Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice Constanţa: • Oferă un sistem de educaţie performant pentru un viitor profesional excelent! Absolvenţii noştri sunt pregătiţi să facă faţă oricărei provocări pe plan profesional. • Este dedicată studenţilor, le pune la dispoziţie o varietate de programe educaţionale şi oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională. • Cadrele didactice sunt calificate, angajate într-un proces continuu de dezvoltare şi formare, prin activităţi de cercetare ştiinţifică şi participarea constantă la evenimente academice internaţionale. • Dezvoltă constant relaţii de colaborare cu entităţi academice internaţionale de prestigiu şi creăm oportunităţi pentru studenţii noştri, în baza acestor parteneriate. • Susţine absolvenţii în integrarea pe piaţa muncii şi tinerii antreprenori în dezvoltarea de afaceri proprii, prin proiecte de cercetare-dezvoltare.
Dar cel mai important aspect este faptul că îţi garantează o educaţie completă, de cea mai bună calitate. STUDENTUL şi nevoile acestuia – întotdeauna pe primul loc!
Gabriela BARANGĂ, absolventă 2023: „Pentru această realizare (absolvirea!. N.n) se cuvine să MULŢUMESC conducerii şi cadrelor didactice ale Universităţii Spiru Haret din Constanţa, care au fost alături de noi şi proiectele noastre, în mod necondiţionat, pe toată perioada studiilor. Fără acest sprijin, uneori expres, alteori tacit, dar întotdeauna prezent, nu am fi reuşit să realizăm proiectele pe care ni le-am propus şi care, pe drept cuvânt, fac ca Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice Constanţa să fie considerată cea mai importantă şi mai prestigioasă facultate. Trei ani fenomenali alături de oameni minunaţi cu suflet şi inimă de aur!”
» Facultatea de Ştiinţe Economice, Bucureşti
Între Universitatea Spiru Haret Bucureşti prin Facultatea de Ştiinţe Economice Bucureşti şi Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) se remarcă o lungă şi fructuoasă colaborare. Prin Protocolul de colaborare, semnat în luna martie 2021, a fost facilitată participarea studenţilor şi masteranzilor la stagii de pregătire practică inovative, sub îndrumarea experţilor contabili în cadrul firmelor de contabilitate şi expertiză contabilă din România. În luna iulie 2023, reprezentanţii CECCAR au acordat o serie de premii pentru cei mai buni absolvenţi ai promoţiei 2023, program de studii universitare de licenţă CIG, precum şi program de studii universitare de master Audit Financiar Contabil. Astfel, au fost premiate absolventele cu cele mai mari medii ale promoţiei 2023: studii de licenţă – Contabilitate şi informatică de gestiune – ALINA – LUCIANA S. BUCUREŞTEANU (BURCEA); studii de master – Audit financiar contabil – ADELINA – FLORENTINA V. OANCEA (BLAJ)
Adelina Florentina OANCEA (BLAJ): „Mulţumirile mele de astăzi merg către profesorii Universităţii „Spiru Haret”, În prima zi când am venit nu ştiam dacă am făcut bine să revin la şcoală după 20 de ani, dar îmi trebuia această facultate şi chiar îmi plăcea să fac contabilitate. Am început timid facultatea, cu paşi mărunţi deşi ştiam să fac anumite lucruri. Am descoperit pe parcursul celor trei ani că am ce învăţa de la domnii şi doamnele profesori, ceva ce mă va ajuta mai târziu. Din păcate, în anul doi de facultate a venit pandemia şi a trebuit să ne mutăm în online, lucru care mă îngrozea, dar am descoperit că avem nişte profesori care au fost alături de noi, ne-au îndrumat, au făcut cu noi cursurile online în fiecare zi, aşa cum era programat, aveam materiale tot timpul pe platforma facultăţii şi aşa am reuşit să iau licenţa la 42 de ani. Terminând cei trei ani de facultate, am fost curioasă dacă sunt capabilă să merg mai departe şi să fac şi un master; sincer, am reuşit.
Materialele, cursurile, manualele, orele petrecute cu profesorii m-au ajutat enorm. Am întâlnit oameni deosebiţi, de la doamna secretară Adriana Constantin – un om minunat pe care mă bucur că l-am cunoscut şi pe care vreau să îl am în continuare alături de mine, la profesorii care mi-au intrat la suflet: domnul conf.univ.dr. Dragoş Ungureanu, un om aparte, care ajută pe oricine, predă pe înţelesul tuturor, omul care m-a ajutat cu lucrarea de disertaţie, fiind coordonatorul meu, doamna conf.univ.dr. Marinela Geamănu, care a fost mai mult colega noastră decât profesor, o persoană deosebită pentru mine, doamna conf.univ.dr. Bianca Rusu, o persoană minunată, care nu ne-a lăsat niciodată baltă şi a ajutat necondiţionat, doamna conf.univ.dr. Elena Gurgu, o doamna aparent dură, dar de o bunătate nemaiîntâlnită, domnul conf.univ.dr. Cristian Uţă, mereu atent la ce spunem şi când cerem ajutor, domnul conf.univ.dr. Lucian Ilincuţă, care ştie să îţi explice atunci când tu baţi câmpii şi nu înţelegi, doamna prof.univ.dr. Luminiţa Ionescu, prima persoana pe care am văzut-o în primul meu an de facultate, om minunat de la care ai de învăţat, şi nu în ultimul rând doamnei decan conf.univ.dr. Mariana Iatagan, care a fost acolo pentru noi toţi, indiferent de situaţie.
Aş dori să mulţumesc şi celor de la CECCAR pentru ajutor, suport, pentru că există. Cu deosebită consideraţie vă mulţumesc pentru aceşti cinci ani minunaţi.”