Fostul sediu al Primăriei Chiajna a fost amenajat pentru a găzdui activităţile artistice şi culturale ale comunităţii. „Pentru că părerea dumneavoastră contează şi foarte mulţi aţi solicitat să avem un centru de activităţi culturale şi educaţionale pe teritoriul comunei noastre, a afirmat primarul Mircea Minea, sediul primăriei s-a mutat în strada Speranţei nr. 1 bis, iar fostul sediu al primăriei din strada Păcii nr. 75 a devenit noua Casă de Cultură, astfel încât să putem organiza activităţi diverse, de la activităţi şcolare şi extraşcolare la evenimente culturale, spectacole de muzică şi teatru.”
Pe 8 martie 2023 chiar a avut loc inaugurarea Casei de cultură „Doamna Chiajna”, un aşezământ cultural cum nu sunt multe în ţară, rezultat din renovarea totală a bătrânului cămin cultural pe scena căruia evoluaseră cândva Dan Spătaru, Gil Dobrică, formaţiile Mondial, Roşu şi Negru sau Lira. Este
cu adevărat o bijuterie: are o sală elegantă cu 200 de locuri, cu fotolii înveşmântate în catifea grena, săli de muzică (dotate cu instrumente) sau de balet (cu bare şi oglinzi). Iar dotările scenice sunt la rândul lor de nivel internaţional, ne referim la instalaţiile de sunet şi lumini sau la pianul de concert. La deschidere, în afara tradiţionalei cupe de şampanie, spectatoarele invitate au primit un superb buchet de trandafiri roşii şi, semnat de autor, volumul de proză al scriitorului Varujan Vosganian, prim-vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România. Spectacolul a fost deschis de prezentarea extraordinară a maestrului de ceremonii Octavian Ursulescu, cu un film documentar ce trece în revistă realizările din ultimii ani ai cetăţenilor din Chiajna, apoi prin luările de cuvânt s-a făcut referire în principal la recunoştinţa pe care le-o datorăm artiştilor nepereche din „Generaţia de aur” a muzicii uşoare româneşti. Momentul cel mai aşteptat s-a petrecut pe scenă, unde oaspeţii de onoare au primit câte o „Diplomă de excelenţă”, un buchet de flori şi o casetă conţinând o statuetă a Doamnei Chiajna, cea care s-a aşezat în fruntea armatelor sale la una dintre confruntările pe care le-a avut cu duşmanii. În afara vedetelor muzicii uşoare au fost premiate şi două reprezentante ale gazdelor, celebra campioană olimpică la judo Alina Dumitru şi învăţătoarea aproape nonagenară Maria Velicu, prin mâinile căreia au trecut mii de elevi recunoscători. Fiecare invitat introdus, inspirat, de un refren legat de numele lui, au urcat pe scenă, în ţinute de mare eleganţă: Marina Voica (compoziţia proprie „Într-un colţ de cafenea”), Corina Chiriac („Strada Speranţei” de Vasile Veselovski), Angela Similea („Casa mea” de Ion Cristinoiu), Stela Enache („Ani de liceu” de Florin Bogardo), Dida Drăgan („Deschideţi poarta soarelui” de Anton Şuteu), Adrian Daminescu (compoziţia proprie „România”, scrisă în 1990 în Anglia), Ovidiu Komornyik (compoziţia proprie „Eşti mireasa vieţii mele”). Artiştii aceştia care ne-au înfrumuseţat existenţa au dat încă o dată dovadă de respect faţă de public. După emoţionanta festivitate de premiere, laureaţii şi-au reocupat locurile în sală pentru a urmări recitalul susţinut de Ovidiu Komornyik alături de formaţia sa, OK Band.
Sala de spectacole a Casei de cultură „Doamna Chiajna” va găzdui de cum încolo multe concerte şi spectacole de teatru.
Un astfel de exemplu este „Ziua mondială a teatrului”, 27 martie 2023, marcată de comedia satirică „Cafeaua domnule ministru”, ce s-a jucat în datele de 25 şi 26 martie 2023, protagonişti fiind actorii: Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru şi Victoria Barbu. Pe 25 martie micuţii au putut să urmărească un spectacol de excepţie al trupei „Coloricii” şi s-au distrat alături de Rutzza Maritzza Clowniţa, Super DJ, Bunicuţa, Ici, Rici şi Colorici, personaje fascinante, care au adus zâmbete largi pe feţele tuturor.
Sunteţi aşteptaţi, cu drag, şi la alte evenimente organizate de către Casa de cultură „Doamna Chiajna”. (George V. GRIGORE)
Surse: actualitateadesud.ro; ultima-ora.ro; jurnaluldeilfov.ro, capital.ro