De ce să alegi profesia de Asistent Medical?
Asistenţilor le este adresată această întrebare dintotdeauna. Fiecare asistent în parte are diferite motive: personale, profesionale, financiare, legate de siguranţa locului de muncă sau doar dragostea faţă de oameni.
Fiecare persoană care alege meseria de asistent medical face un angajament pe viaţă să respecte valorile care stau la baza acesteia: • Demnitate umană • Altruism • Integritate • Profesionalism.
Ca Asistent Medical, zi de zi intri în contact cu toate tipurile de pacienţi şi cu membrii familiilor, dar şi cu restul personalului medical.
Meseria de Asistent Medical este o provocare, trebuie să îţi aminteşti în fiecare zi că poţi alina suferinţa pacienţilor atât prin administrarea tratamentului prescris de medic, cât şi printr-o vorbă bună şi printr-un zâmbet. Pentru un bun asistent nu trebuie să conteze cât de grea a fost ziua, câte probleme a întâmpinat, ci trebuie să îşi amintească valorile fundamentale ale acestei profesii şi motivul pentru care a ales-o.
Când o persoană se hotărăşte să îmbrăţişeze meseria de Asistent Medical trebuie să conştientizeze că aceasta este una din cele mai importante decizii din viaţa sa. Decizia de a-ţi dedica viaţa în scopul îngrijirii altor persoane şi pentru a-i ajuta pe cei bolnavi să se însănătoşească.
Ca Asistent Medical, vei fi foarte important în viaţa oamenilor. Un asistent medical oferă îngrijire şi compasiune şi este considerat un înger păzitor al pacienţilor.
La Colegiul Universitar Spiru Haret, poţi urma calificarea profesională de Asistent Medical generalist, durata perioadei de şcolarizare fiind de trei ani în centrele din Bucureşti şi Craiova.
„Este minunat să simţi că ai ajutat o persoană care are nevoie de tine, iar aceasta a ajuns în siguranţă şi sănătoasă acasă”, spune Liviu Eduard Alecu, anul I la calificarea profesională Asistent Medical Generalist, Domeniul Sănătate şi Asistenţă Pedagogică a Colegiului Universitar Spiru Haret.
A ales această instituţie de învăţământ la recomandarea unor rude care îşi desfăşoară activitatea medicală în spital şi care au lăudat pregătirea teoretică şi practică din cadrul Colegiului. Apreciază experienţa pe care a avut-o de la începutul anului şcolar cu profesorii Colegiului care sunt cadre didactice cu multă experienţă şi deosebit de implicate în procesul instructiv-educativ. „Recunosc că abia aştept stagiile de practică pentru că îmi doresc să trăiesc experienţa acestei calificări profesionale într-o unitate medicală”, adaugă elevul.
Lenuţa Dumitraşcu este cursant în anul I la calificarea profesională Asistent Medical Generalist la Colegiul Universitar Spiru Haret. În prezent, lucrează ca registrator medical la un spital privat. Îşi doreşte chiar şi din această poziţie să ofere informaţii valoroase celor care îi adresează diferite întrebări şi din acest motiv are nevoie de mai multe cunoştinţe.
Nu s-a gândit dacă la finalul studiilor va alege să profeseze această meserie, dar consideră că „cele trei calităţi de bază pe care trebuie să le aibă un Asistent Medical Generalist sunt să fie un bun profesionist, să simtă compasiune şi empatie faţă de oameni”.
Calificarea de Asistent Medical Generalist atrage în fiecare an un număr tot mai mare de cursanţi la Colegiul Universitar Spiru Haret. O meserie care îţi oferă o serie de satisfacţii la nivel personal, o meserie care te aduce alături de semenii tăi şi ai sentimentul că oferi o nouă rază de Soare în viaţa lor. „Este foarte important să te dedici pacientului, să uiţi de problemele pe care le ai acasă, să îţi aduci aminte că ţi-ai ales această meserie ca să ajuţi oamenii, să nu te pierzi în momentele foarte grele şi importante, să iei deciziile care trebuie pentru că în funcţie de ele, pacientul trăieşte sau nu”, spune dr. Adriana-Alina Călina, cadru didactic la Colegiul Universitar Spiru Haret. Generaţiile de cursanţii ale Colegiului, care au devenit absolvenţii acestei calificări profesionale au fost din ce în ce mai motivate, mai doritoare de a învăţa şi a de ajuta oamenii. „Au evoluat pe parcursul celor trei ani de Colegiu, unii m-au făcut mândră şi mi-au amintit de ce mi-am ales această meserie de profesor. Mereu am avut ceva de învăţat, şi ei de la mine, şi eu de la ei.
Iolanda MINEA, anul I la calificarea profesională Asistent Medical Generalist, îşi doreşte să se implice şi în activităţile de voluntariat care vor fi organizate de Colegiu împreună cu partenerii săi.